Blog

Ølfestivaler i Oslo

Selv om Norge har en alkoholpolitikk som utmerker seg som en av verdens strengeste, betyr ikke det at det ikke er lov å arrangere ølfestivaler. Festivaler viet en av universets mest elskede drikkevarer arrangeres over hele landet. I denne artikkelen kan du lese om tre av disse, og kanskje ta en tur neste gang du er i hovedstaden.

Grünerløkka Mikrobryggfestival

Dette er Norges aller eldste ølfestival og arrangeres ved Grünerløkka Mikrobryggeri i sentrum. Her er det mulig å kose seg i en av Oslos mest karakteristiske bydeler, og det serves øl både på bryggeriets gårdsplass og inne på selve bryggeriet. Bryggerier fra hele verden er representert, og det er også mulig å nyte god mat og herlig musikk i godt selskap. Festivalen arrangeres som regel rundt slutten av august måned. Det blir selvfølgelig omvisning i bryggeriet for de som er nysgjerrige på hvordan man lager øl.

Matstreif

I regi av Innovasjon Norge og støttet av Mat- og Landbruksdepartementet, arrangeres mat- og drikkefestivalen Matstreif i Oslo i begynnelsen av september. Arrangementet ble i 2018 avholdt på den ærverdige Rådhusplassen, med flott utsikt over Oslofjorden. Det er mulig å smake på mat fra hele landet, og det skal godt gjøres å komme seg gjennom bodene til samtlige 200 utstillere. I tillegg til produkter fra noen av Norges største matprodusenter, vil det også være mulig å smake på lokale ølsorter fra landets største byer og steder der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Festivalen passer folk i alle aldre, og de har til og med et eget telt for barn med spennende aktiviteter. La barna kose seg med ballonger i hendene, mens du benytter anledningen til å smake deg Norge rundt med en kald øl i hånden.

Oslo Ølfestival

Ikke langt unna Rådhusplassen og Aker Brygge, på Tjuvholmen, arrangeres Oslo Ølfestival. Dette er et arrangement som trekker utstillere fra hele verden, og flere av de markedsledende merkevarene er representert. Målet med festivalen er å vise folk det store utvalget av utmerkede ølsorter som produseres i Norge og i utlandet. Selv om festivalen arrangeres i et ganske så eksklusivt nabolag, fins det noe for enhver lommebok her. Det arrangeres en rekke kurs i ølbrygging og festivalen har et eget øl-tog. Mat og øl hører sammen som fot i hose, og flere av Oslos beste restauranter vil også være presentert under festivalen. Dette er den perfekte festivalen for den som elsker øl og alt som hører med, uansett om man er ekspert eller nybegynner på feltet. Festivalen arrangeres i månedsskiftet oktober-november.

Det arrangeres også flere ølfestivaler i andre deler av landet, som for eksempel Lille Nabo Ølfestival i Trondheim, Bergen Ølfestival og Larvik Byfestival. Nyt øl i godt lag og utvid horisonten – ta en tur på neste ølfestival!

Related Posts

You may like these post too

Hvordan låne penger for å dra på festival

Festivalsommeren

dot-blog