Blog

Pianofestivalen går til Lofoten!

Lofoten Piano Festival arrangeres i Juli for tredje gang på rad. Lofoten Piano Festival og Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestivalen arrangeres hvert sitt år. Slik varieres festivalene med en unik musikalsk tilbud for deg å nyte! Det finnes i dag festivaler for alt mulig, og alle har garantert vært på en av de. Det var forøvrig ikke noe pianofestival i Norge, og slik fikk vi ideen om å starte et, sier daglig leder Knut Kirkesæther. Piano er et instrument som står kammermusikken sentralt. Fokuset er i denne festivalen på pianomusikk. Ved oppstarten i 2014 var det få tilskuere på festivalen. I fra 2016 har oppmøtet steget opp på et godt nivå. Billettsystemet har i denne omgangen blitt endret. Det var første mann til mølla prinsippet og like priser på billettene. Det vil nå bli solgt plassbestemte billetter, hvor du enkelt kan velge hvilke sete du ønsker å sitte på. Prisene er regulert, slik at det er billigere priser på sitteplasser med dårligere utsikt.

8 forskjellige konsertlokale benyttes

Festivalen vil foregå i Vågan og på Vestvågøy. Det vil totalt brukes 8 ulike konsertlokaler. Borge kirke skal være et av konsertlokalene under festivalen, og er vært å få med seg. Det vil på de største scenene benyttes to flygel. Det er med stor begeistring, at festivalen har blitt spredt utover et ganske så stort geografisk område. Lofoten er ganske attraktivt, og verdt et besøk for også å oppleve den fine naturen! Det har vist seg for å være en ganske stor motivasjonsfaktor for besøkende å få oppleve naturen og festivalen. Besøker du festivalen i Lofoten en gang, så kan det garanteres at du vil bli hekta og komme tilbake igjen. Norges eneste pianofestival skaper stor interesse og er ekstra tiltrekkende. Lofoten Piano Festival vekker derfor store interesser for flere store pianister, til å komme å spille. Det er ofte slik at festivaler må avvikles, grunnet lite oppmøte og at det koster en del. Denne festivalen derimot har garantert kommet for å bli. Den kunstneriske lederen for festivalen er den franske pianisten Bertrand Chamayou. Han er ansvarlig for booking av artister og ordner med programmet. Du har sikkert sett ham spille Debussy på TV.

Musikere på programmet

Chamayou er en ganske høy rangert pianist, og skal allerede være godt kjent innen klassisk musikk. Det ryktes at Chamayou og artistene har masse spennende på lur for festivalprogrammet. Til Lofoten kommer selveste Leif Ove Andsnes tilbake igjen. Han har blitt rangert for å være blant de 25 beste pianister av Classic FM. Alle nordmenn kjenner til Andsnes og her har du mulighet for å se ham live. Videre på listen er det en rekke unge artister som er i verdensklassen. Det inkluderer franske Lise de la Salle, sveitsiske Francesco Piemontesi og selveste sørkoreanske Ah Ruem Ahn. Ah Ruem Ahn har vunnet Grieg-konkurransen og blant annet vunnet flere prestisjetunge priser. En av de største internasjonale artist som kommer, er fra Russland. Hun vant i 2010, Chopin-konkurransen, kanskje dette er nok hint for å skjønne hvem det er snakk om! Selvstendige artister kan fakturere uten egen virksomhet hos Frilans Finans. Det er mulig å opprette en testfaktura for å sjekke ut hvordan det fungerer. Besøk nettsiden for nærmere informasjon.

Related Posts

You may like these post too

Norwegian Wood på norsk

Øyafestivalen på Tøyen

dot-blog