Blog

Festivaler i Norge

 

Norge er ikke kun et langstrakt land, det er et land som bugner over av festivaler – fra nord til sør, øst til vest: her er det virkelig noe for alle. Om man liker musikk, båter, biler, mat, vin eller teater, finnes det en festival om akkurat det!

Det finnes til og med festivaler for de aller minste, nemlig barna. Øyafestivalen arrangerer årlig Mini Øya, som er en musikkfestival for barn. Dette er en perfekt måte for de minste å lære seg å elske musikk fra en tidlig alder, men foreldrene synes det er minst like gøy!

Selv om de fleste av de store musikkfestivalene er å finne i Oslo, er det mange andre musikkfestivaler landet rundt som også fortjener å nevnes. F.eks jazzfestivalen på Kongsberg, bluesfestivalen i Molde, pStereo i Trondheim, Trænafestivalen på Træna og Fest-spillene i Nord-Norge.

Mange tenker at det er dyrt å dra på festival, og i mange tilfeller stemmer dette. Både festivalpass, transport og overnatting kan koste en god slump med penger. Av nettopp den grunn har det blitt mer og mer populært med byfestivaler hvor folk kan bo hjemme oss seg selv, da er det kun festivalpasset som blir en utgift. Men det finnes faktisk også festivaler med gratis inngang, for eksempel Musikkfest Oslo. Dette er en festival hvor byens band stiller opp gratis, og det er satt opp flere hundre scener rundt omkring i byen. Hele byen er med, og alle sjangere deltar også. Dette er en folkefest uten like, og en fin tradisjon i juni måned.

Noen tips til festivallivet:

  1. Selv om festivaler som regel arrangeres i deler av året som har fint vær, som for eksempel juni, juli og august, er det lurt å sjekke værmeldingen før man drar. Avhengig av vær kan det være lurt å pakke solbriller, solkrem, poncho og en lett jakke.
  2. Det er ofte vanskelig å få ladet mobiltelefonen på festival, så pass på og alltid lade telefonen på forhånd. Heldigvis begynner noen festivaler, som for eksempel Øyafestivalen, å få ladeområder men køene kan ofte være veldig lange, så dette er ikke noe man bør satse på.
  3. Det er som regel ikke lov å ta med drikke inn på festivalområdet, så dette må kjøpes der. Ikke kast bort penger på å ta med drikke som må kastes ved inngangen, eller mist din favoritt vannflaske fordi du ikke får lov til å ta den med inn.
  4. Hvis du drar på festival med venner kan det være lett at man kommer bort ifra hverandre, da kan det være lurt å avtale et møtested på forhånd. Selv om man har mobil kan det være vanskelig å høre hva som sies i all larmen på festivalområdet.

Related Posts

You may like these post too

Piknik i Parken

Sommerens populære festivaler

dot-blog