Blog

Øyafestivalen på Tøyen

 

Øyafestivalen er ikke kun den største og viktigste musikkfestivalen i Norge, det er også den festivalen som har mest “cred” både blant publikum og musikkpressen. Øyafestivalen får alltid mye omtale både før, under og etter festivalen. Det er stor stas for norske artister å få spille på Øyafestivalen, men det er også en festival som tiltrekker seg store internasjonale navn.

Som så ofte før, har festivalpassene til årets festival forsvunnet varme hvetebrød,

og det er kun dagsbilletter igjen. Men har man virkelig lyst til å gå på hele festivalen, og slippe å kjøpe flere dagspass – noe som fort kan bli veldig dyrt, er det mange som legger ut festivalpass på FINN i dagene før festivalen finner sted. Man kan fort tjene noen kroner på dette, spesielt hvis mange selger passene sine.

Festivalen har flyttet fra Middelalderparken til Tøyen, og alle er enig om at “nye Øya” er en stor suksess. Tøyen fungerer ypperlig som festivalområde, og til tross for noen klager fra misfornøyde naboer det første året, har lokalbefolkningen på Tøyen blitt veldig glade i Øyafestivalen. Noe som kanskje ikke er så rart siden festivalen har vært med på å gjøre bydelen kul, og kanskje også indirekte øke boligprisene i området.

Mange ukjente band har fått sitt store gjennombrudd på Øyafestivalen, så for de som er opptatt av å være først ute med det nye – er Øyafestivalen det perfekte festivalvalget. Men festivalen appellerer også til flere grupper, selv de som er mindre opptatt av musikk. Øyafestivalen er nemlig en veldig sosial festival, hvor folk kommer for å henge med venner over en halvliter i sensommersola.

Heldigvis er det ofte finvær på Øyafestivalen, noe som er med på å skape en magisk stemning – noe internasjonale artister ofte nevner fra scenen. Men skulle det mot formodning regne, er det bare å ta på seg gummistøvler og en poncho – for festivalen kjører på som vanlig, og humøret er som regel på topp!

Til slutt bør det nevnes at Øyafestivalen serverer et rikt tilbud av mat fra hele verden, og det meste til en ganske overkommelig pris. I tillegg kan man få kjøp et rikt utvalg av øl, samt vin i forskjellige prisklasser. Ja, her er det virkelig noe for alle når sulten og tørsten kommer snikende.

Related Posts

You may like these post too

Sommerens populære festivaler

Mat- og drikkefestivaler

dot-blog