Blog

Festivalsommeren

Sommeren er like rundt hjørnet, og mange gleder seg. Koronapandemien ser ut til å nærme seg slutten etter at store mengder vaksiner har blitt produsert, distribuert og satt. Likevel er det fortsatt litt usikkerhet knyttet til sommeren 2021. Spesielt de som er glad i å gå på festival går en usikker sommer i møte, og det er ikke sikkert at alle de festivalene vi er vant til gjennomføres om sommeren, blir gjennomført i år heller. I fjor så vi at mange av festivalene og arrangementene ble avlyst som følge av koronapandemiens restriksjoner, men mange øyner nå et håp for sommeren 2021 etter at en nokså anselig del av befolkningen har fått vaksine. I denne artikkelen skriver vi litt om de forskjellige festivalene man kan dra på, sett at samfunnet åpner mer opp og det lar seg gjennomføre å arrangere.

Molde jazzfestival

Molde jazzfestival eller Moldejazz er Norges eldste jazzfestival. Den finner sted i Molde, rosenes by, hver juli og er et arrangement mange ser frem til. I tillegg til et stort utvalg av konserter er det et yrende folkeliv i sentrum av den lille Romsdalsbyen. Forskjellige nyhetssider, som for eksempel VG bruker å ha en rik dekning av denne festivalen, og man kan lese seg opp på hva som vil foregå. Vi krysser fingrene for at Moldejazz 2021 blir gjennomført, om enn med nødvendige restriksjoner i forbindelse med pandemien vi fortsatt står i.

Palmesus

Norges kanskje mest kjente festival er Palmesus. Den finner hver sommer sted på Sørlandet, nærmere bestemt i Kristiansand. Festivalen har tradisjon for å samle store artistnavn som blant annet David Guetta, og ungdommer fra hele landet strømmer til Sørlandet for å ta del i denne folkefesten. I fjor ble også Palmesus avlyst, men vi håper den vil gjennomføres sommeren 2021, på samme måte som Moldejazz.

Related Posts

You may like these post too

Vinterfestivaler i Nord-Norge

Drømmen om en festival

dot-blog