Blog

Lasagne på menyen

Til servering på sammenkomster eller festivaler så slår det ikke feil med en favoritt. Lasagne er en god type pasta å gå for ved slike anledninger. På italiensk så uttales lasagne “lasánje”, mens det på fransk uttales “lasánj” som også brukes blant noen nordmenn. Lasagne består av pastaplater, noe som ligger i ordet og betyr pastaplater. Du kjenner dem gjerne som lange og rektangulære plater av pasta i ovnsbakt form med saus.

Lasagnens grunnverdier

Lasagneplatene kan du lage selv fra bunnen av med fersk pasta som kan rulles ut på pastamaskiner, tørke dem og koke dem i saltet vann i noen få minutter. Den mest kjente varianten av lasagne som brukes i Norge er lasagne al forno, som er en ovnsbakt lasagne noe du finner oppskriften til inne på Barillas lasagneoppskrifter. Det er som regel to sauser å velge mellom: melsaus og bechamelsaus. Da er det en saus med kjøtt og tomat som gjerne ligner sausen i bolognese. Lasagneplatene skal deretter legges lagvis i en form med hver av sausene i annethvert lag. Øverst skal du ha bechamel og et dryss av ost på toppen igjen. Oppskriftene for dette varierer, men de opprinnelige lages gjerne med tyntflytende sauser som også brukes utenfor Italia. Det gjør det tettere mellom lagene, slik at lasagneformen blir mer kompakt uten at det flyter utenfor lagene. Det fine med å tilby lasagne på festivaler er jo at dem kan lages både meg og uten kjøtt. For en liten vri kan du bruke spinatsauser eller pesto.

Inspirasjon til lasagnen

Det er mye inspirasjon å finne til hvordan du skal tilberede lasagnen slik at det passet til hvilken som helst anledning. Lasagne med grønnsaker, kylling, glutenfritt og vegetarlasagne er flere varianter som byr på smakfulle opplevelser. En variant som er verdt å prøve ut er lasagne med gresskar-ragu, kål og mandler. Her kombinerer du rødkål, gresskar, rosenkål og purre med litt hvitvin. I denne oppskriften kan du bruke en hvit bechamel saus og gjerne blande med litt taleggio-ost. Mandlene bare drysser du over i hakket form på toppen. En glutenfri variant kan også lages med bechamel-sausen, rødbeter, babyspinat og geitost. Vegetarianerlasagnen kan bestå av type squash, gulrot, asparges, erter og persille. Til denne går en bechamel-sausen. Her kan du toppe lasagnen med bechamel og parmesanost som gir en fin konsistens på sluttresultatet av den deilige vegetarlasagnen. Tilbehøret til lasagne kan bestå av focaccia-brød eller annen brødtype. Du kan også ha med litt deilig og enkel sidesalat. Drikke som passer fint til lasagne avhenger av hvilke ingredienser som brukes. Skal du ha kjøtt, så slår det ikke feil med en kraftigere vin. Hvitvin passer best til pesto eller lettere rødvin. Til pasta med sjømat så passer det med en frisk og fruktig hvitvin uten eikepreg. Da er det samme hvilke typer sjømat som er på menyen.

Related Posts

You may like these post too

Hvordan låne penger for å dra på festival

Kle deg opp for festival

dot-blog